22 Ağustos 2010 Pazar

Burakku Jakku/Black Jack (1996)


Efsane anime yönetmeni Osamu Dezaki'nin yarattığı en ilginç karakterlerden biri: Dr. Black Jack'in bir hikayesini anlatan bu filmin öyküsü gerçekten muhteşem.

Lisanssız olmasına rağmen, fahiş fiyatlara çok kritik ameliyatlar yaparak, ün salmış bir doktordur Black Jack. Son dönemde sporda ve sanatta inanılmaz rekorlar kırılıyordur. Yıllar boyunca kırılamayacak rekorlar, inanılmaz güzellikteki eserler yapılıyordur. Bu başarılar insanları çok şaşırtıyordur çünkü insanlar kendilerini aşmışlardır artık. Adeta robotlaşmışlardır. Sporcular, sanatçılar bile kendi başarıları karşısında şaşkına uğruyorlardır.

Günün birinde bir hasta için Black Jack'e başvururlar. Bu hasta birkaç yıl önce büyük bir başarı kazanmış sporcudur. Fakat tedavi çözülemez. Çünkü bilinmeyen bir hastalığa yakalanmıştır zavallı adam. Korkunç bir şekilde delirerek ölür. Bir süre sonra hastalar artmaya başlar. Fakat ilginç bir durumu farketmişlerdir: Bu hastalar hep o rekorları kıran sporcular ve sanatçılardır yalnızca. 

Filmin geri kalan kısmına dair hiç bir şey anlatmayı düşünüyorum. Böyle inanılmaz bir filme yazık olur. Yıllardır bu animenin sinemaya aktarılmasını hayal ediyorum. Günün birinde beyazperdeye aktarılırsa; Matrix gibi, Oldboy gibi unutulmaz bir film olur.

Pause'taki bu kare ise filmin kırıldığı noktalardan biri...

Hiç yorum yok: